bugün

entry'ler (303)

öğretmenlerin aldığı maaşın haram olması

onlarınki haram değilse bizimki ultra helal sanırım. Bunlar kadar boş beleş tatil dolu hayatları olan bir kesim yok. Yaptıkları işte işe benzese zaten çoğu hakkını vererek yapmıyor.(yapanları ayrı tutuyorum)Üniversitedeyim,ilkokul ortaokul lise bir tane sevdiğim hocam olmadı hepsi ben maaşımı alır otururum havasında. Çünkü bir şey diyen yok. Biz desek olur mu maaşımı alır otururum diye. Anında başlar hastalar, hastane yönetimi... Devlette diğer memurlarla aynı maaşın verilmesi büyük haksızlık.

türkiye nin en asalak kesimi

gerçekten öğretmenlerdir kimse alınmasın falan ama öğlene kadar çalışıp yazın 3ay tatil yapan bir kesimden bahsediyoruz. Bizler yılın her günü çalışarak yaz kış demeden aynı parayı alıyoruz. Yaptıkları işte iş olsa üç beş bir şey anlat git.

boraltan katliamı

Çok acı bir olay fakat ismet inönü'yü bu konuda çok fazla eleştirmemek gerek. Rus komünizmini bize de sindirme tehlikesi vardı. Kolay değil o kadar Azeriyi geri göndermek.

arabada yatmak

Aman Allah korusun. Çok zor bir şey. Neden bu kadar çok arabada uyumak zorunda kaldım bilmiyorum ama berbat bir şey.

düşün ki o bunu okuyor

kardeşim sen kimsin bu nasıl üslup?

sinemada fotoğraf çekilme saçmalığı

Ortam karanlık zaten gözükmüyorsun kodumun malı. Birde sürüsünü toplar gelir bazı kızlar birde bu şekil çek birde şu çekil çek. O zamanlarda sadece iyki tek başıma geldim ya da iyki benim gibi beni götüne bile takmayıp sadece filmi izleyen bir arkadaşımla geldim diyorum.

osmanlı 19 yüzyıla kadar devlet değildi

osmanlı devlet değilse diğerleri neydi? Doğru devlet değil imparatorluktu. Ayrıca feodal bir yapısı değil vilayetlere ayrılmış bir yapısı vardı. Merkeziyetçi yapısı bizim algımızdan biraz farklıydı.

yavuz sultan selim batı ya yönelseydi olacaklar

safevi tehlikesinden çok ilerleyemecekti. Ama bu tehlike olmasaydı neler olurdu bilinmez. yine de viyana konusunda kanuniden daha başarılı olurdu diye düşünüyorum.

ilk kaç yaşında içki içtiniz

13. Arkadaşımın evinde 4kişi kendimizi çok çılgın hissedip bira içmiştik. Ergenlik anıları işte.

17 ağustos 1999 marmara depremi

Ben 3yaşımdaydım hatırlamıyorum ama annem babam için ne kadar korktuğunu anlatıyor. Hayatını kaybedenler evsiz kalanlar ve daha birçok kişi için çok üzücü bir durum.

meryem

iran kökenli ünlü bir matematikçinin adıdır.

banu çiftçi

bu kadının sürekli çocuklarla fotoğraf çektirmesini doğru bulmuyorum. Öyle üç beş fotoğraf değil yüzlerce çocuk yüzlerce fotoğraf. bi kere etik değil. ailelerinden izin alsa bile (böyle bir şey mümkün değil yüzlerce çocuktan bahsediyoruz) hatasıyla fotoğraf paylaşması uygun değil.

30 yaşından sonra meslek değiştirmek

Yapmak istediğimdir. Tabi önce daha mesleğe bile başlamadığım üniyi bitirmem lazım.

ben hamamböceğiyim sorularınızı alayım

En sevdiğim 1. böcek hamamböceği en sevdiğim 3. böcek uçan hamamböceğidir. Hamamböceklerine her daim saygı duydum. Ölene kadar da duyacağım. Saygılarımla...

turkiye ye katılsın deyilen yerler

Musul. Atatürk'ün vasiyetidir. Fakat durumlara bakılırsa şimdilerde katılsın deyilmediğim bir yer.

uçak bileti

75tl ye buldum ankaraya. Erken almak genelde işe yaramıyordu bu sefer yaradı teşekkürler thy.

üniversite itiraf sayfaları

kendi üniversitestemin beni ekleyen tüm itiraf sayfalarını engelledim yine kurtulamadım. lanet girsin iğrenç ötesi ergenlik barındıran bir yer. vay efendim bugün turnikeye bilet basan şapkalı kız vay efendim yanımdan yürüyüp geçen çocuk bilmem ne beni bul. ne umuyorsunuz bunları yazarken.. haa şunu da eklemek isterim bir kere benim için de yazıldı ve özet olarak şuydu "gece bilmem nerdeki altı kişi yurdun bahçesine fırlattığınız köpek için polis geldi vicdanınızı alın klozete atın sifonu çekin" oysa asla böyle bi durum yok işte bazen de ergenlerimiz orda çok duyarlı kesilirler.

anne olmak istemeyen kadın

bu benim için ya da bence burdaki birçok bayan yazar için baya uzak bi hedef fakat buna istememek değil de korkmak diyelim. ilerde çocuğum beni sevmez diye çok korkuyorum. sıradan bi anne çocuk ilişkisi yaşamak istemiyorum çünkü sıradan anne çocuk ilişkilerini görüyorum. nefret edilen bi anne olmak asla istemiyorum. böyle bir anne olmaktansa hiç anne olmamak daha iyi.

bir kadın hem şortlu hem müslüman olabilir mi

olabilir.

içinden geleni söyle

Artık çok mutluyum sanıyordum. Değilmişim. Ne olursa olsun çekip giden herkesin ardından öyle bi an geliyorki neden çekip gitti diyorsun. Sonra akla gelen onlar gitmedi ki ben terkettim. Sevgilimi arkadaşımı hepsini.